ßßß Cookit - przepis na Polędwiczka wieprzowa z jabłkami

Polędwiczka wieprzowa z jabłkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
olej według uznania
jabłka 2 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone polędwiczki usmażyć na oleju z każdej strony, wyjąc z patelni i trzymać w cieple. Umyte, osuszone jabłka pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. Dusić chwilę w pozostałym po smażeniu polędwiczek sosie. Można do nich dodać trochę majeranku. Polędwiczki wyłożyć na talerz i pokroić w wachlarz. przekładać kawałkami jabłek. Oprószyć solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11531/Poledwiczka-wieprzowa-z-jablkami