ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 2 sztukolej według uznaniajabłka 2 sztukmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone polędwiczki usmażyć na oleju z każdej strony, wyjąc z patelni i trzymać w cieple. Umyte, osuszone jabłka pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. Dusić chwilę w pozostałym po smażeniu polędwiczek sosie. Można do nich dodać trochę majeranku. Polędwiczki wyłożyć na talerz i pokroić w wachlarz. przekładać kawałkami jabłek. Oprószyć solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: