Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 40 dekagramów
orzechy włoskie 10 dekagramów
czosnek 2 ząbki
masło 4 łyżek stołowych
ser żółty 8 dekagramów
szałwia 5 sztuk
olej 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej
wody z dodatkiem łyżki
oleju. Gotować na półtwardo. Ząbki
czosnku obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Drobno posiekać
orzechy.
Szałwię opłukać, posiekać. Rozgrzać mocno
masło w garnku. Wrzucić
orzechy,
czosnek i
szałwię. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Stale mieszać podczas smażenia, doprawić
solą i
pieprzem. Odcedzony
makaron wrzucić do garnka z sosem, wymieszać. Podgrzać przez chwilę i przełożyć na talerze. Posypać startym
żółtym serem.Uwagi:5 gałązek
szałwiiPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: