ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomostek wołowy 0,5 kilogramówkapusta włoska 0,5 sztukpor 1 sztukbulion mięsny 1,5 litrówmarchewka 4 sztuknatka pietruszki 0,5 pęczekseler 0,5 sztukziemniaki 4 sztukmasło 2 łyżek stołowychpieprz 4 ziarnasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę. Oczyszczoną kapustę poszatkować. Oczyszczone marchewki pokroić na plasterki, a seler i ziemniaki w kostkę. oczyszczoną białą część pora pokroić w cienkie krążki. W dużym garnku rozgrzać masło i lekko podsmażyć na nim warzywa, posolić. Dodać mięso i ziarenka pieprzu. Wszystko zalać bulionem i gotować 50 minut. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: