Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mostek wołowy 0,5 kilogramów
kapusta włoska 0,5 sztuk
por 1 sztuk
bulion mięsny 1,5 litrów
marchewka 4 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pieprz 4 ziarna
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w małą kostkę. Oczyszczoną
kapustę poszatkować. Oczyszczone
marchewki pokroić na plasterki, a
seler i
ziemniaki w kostkę. oczyszczoną białą część
pora pokroić w cienkie krążki. W dużym garnku rozgrzać
masło i lekko podsmażyć na nim warzywa, posolić. Dodać
mięso i ziarenka
pieprzu. Wszystko zalać
bulionem i gotować 50 minut. Zupę posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: