ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak II

Kapuśniak II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mostek wołowy 0,5 kilogramów
kapusta włoska 0,5 sztuk
por 1 sztuk
bulion mięsny 1,5 litrów
marchewka 4 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pieprz 4 ziarna
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę. Oczyszczoną kapustę poszatkować. Oczyszczone marchewki pokroić na plasterki, a seler i ziemniaki w kostkę. oczyszczoną białą część pora pokroić w cienkie krążki. W dużym garnku rozgrzać masło i lekko podsmażyć na nim warzywa, posolić. Dodać mięso i ziarenka pieprzu. Wszystko zalać bulionem i gotować 50 minut. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10003/Kapusniak-II