Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pory 3 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
mleko 1 szklanek
śmietana 120 mililitrówlistki
majeranku według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyścić białe części
porów i pokroić w plasterki. Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę. Na rozgrzane w rondlu
masło wrzucić
pory i podsmażyć 4 minuty, dodać
ziemniaki i wymieszać. Wlać
bulion i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Część
porów odłożyć, a resztę warzyw zmiksować razem z
wywarem i
mlekiem. Wlać z powrotem do garnka, dodać odłożone
pory oraz gęsta
śmietanę i podgrzać. Przyprawić listkami
majeranku, grubo zmielonym
pieprzem oraz
solą. Podawać z grzankami z
serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: