ßßß Cookit - przepis na Zabielany krem z porów

Zabielany krem z porów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pory 3 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
mleko 1 szklanek
śmietana 120 mililitrów
listki majeranku według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyścić białe części porów i pokroić w plasterki. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Na rozgrzane w rondlu masło wrzucić pory i podsmażyć 4 minuty, dodać ziemniaki i wymieszać. Wlać bulion i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Część porów odłożyć, a resztę warzyw zmiksować razem z wywarem i mlekiem. Wlać z powrotem do garnka, dodać odłożone pory oraz gęsta śmietanę i podgrzać. Przyprawić listkami majeranku, grubo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z grzankami z serem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10035/Zabielany-krem-z-porow