ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopory 3 sztukziemniaki 3 sztukbulion warzywny 1 litrówmleko 1 szklanekśmietana 120 mililitrówlistki majeranku według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniamasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyścić białe części porów i pokroić w plasterki. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Na rozgrzane w rondlu masło wrzucić pory i podsmażyć 4 minuty, dodać ziemniaki i wymieszać. Wlać bulion i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Część porów odłożyć, a resztę warzyw zmiksować razem z wywarem i mlekiem. Wlać z powrotem do garnka, dodać odłożone pory oraz gęsta śmietanę i podgrzać. Przyprawić listkami majeranku, grubo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z grzankami z serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: