Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 70 dekagramów
mąka pszenna 20 dekagramów
mąka razowa 20 dekagramów
mąka sojowa 10 dekagramów
sól według uznania
marchew 20 dekagramów
orzechy włoskie 1 szklanek
olej tłoczony na zimno 3 łyżek stołowychWykonanie:Ugotować
ziemniaki w łupinach wrzucając je umyte na osoloną wrzącą
wodę. Ostudzić i obrać z łupin. Przepuścić przez maszynkę, dodać pozostałe składniki. Wyrabiać drewnianą łyżką ciasto, formować wałek, z którego kroić kopytka. Gotować kopytka wrzucając je do osolonej wrzącej
wody. Przygotować sos z
marchewki:
marchew obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dusić pod przykryciem około 30 minut z
olejem i niewielką ilością
wody. Pod koniec dodać
orzechy. Kopytka polać sosem i posypać
natką z
pietruszki.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29przekombinowaneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: