Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 12 dekagramów
cebula 15 dekagramówtłuszcz 3 łyżek stołowych
kasza manna 15 dekagramów
bułka tarta 2.5 łyżek stołowych
sól według uznania
jajko 3 sztuk
pieprz według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychWykonanie:
Grzyby opłukać i ugotować.
Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na tłuszczu.
Grzyby osączyć, posiekać, dodać
cebulę, ugotowaną na wywarze
grzybowym kaszę mannę,
jajo ugotowane na twardo i posiekane; przyprawić, dodać surowe 2
jaja i formować owalne kotleciki. Obtaczać je w
tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać z
ziemniakami oraz gotowaną
czerwoną kapustą lub z surówkami.Potrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29to ciekawe danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: