Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier waniliowy 1 porcja
cukier 1 szklanek
margaryna 1 kostek
mąka pszenna 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:W misce miksujemy
jajka,
cukier waniliowy, szklankę
cukru i
margarynę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, dodajemy
mąkę pszenną i ziemniaczaną i
proszek do pieczenia.Miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę, najlepiej okrągłą, jak torownica, pieczemy 35 - 40 min. Po ostygnięciu posypujemy
cukrem pudrem.Uwagi:Można zrobić ciasto 'w łaty", podzielić masę na dwie cześci, dodając do jednej części
kakao, i nakładać łyżką na blachę raz białe, raz czarne.Autor: czarna_hankaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: czekokData: 2011-04-16
margaryna ma być poszatkowana i zmiksowana z innymi składnikami czy rozpuszczona?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: