ßßß Cookit - przepis na Karp po gdańsku

Karp po gdańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z karpia 800 gramów
pieczarki 300 gramów
masło 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
kolendra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i mieloną kolendrą, owinąć folią i wstawić na 1,5h do lodówki. Oczyszczone, osuszone pieczarki pokroić w plasterki i też skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie talarki. W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu ułożyć pokrojone na porcje filety, przykryć plasterkami cebuli, oprószyć solą oraz pieprzem, a na wierzchu rozłożyć pieczarki. potrawę polać stopionym masłem. Piec ok. 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekana natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7445/Karp-po-gdansku