Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
karpia 800 gramów
pieczarki 300 gramów
masło 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
kolendra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, natrzeć
solą i mieloną
kolendrą, owinąć folią i wstawić na 1,5h do lodówki. Oczyszczone, osuszone
pieczarki pokroić w plasterki i też skropić
sokiem z cytryny oraz oprószyć
pieprzem. Oczyszczoną
cebulę pokroić w cienkie talarki. W wysmarowanym
masłem żaroodpornym naczyniu ułożyć pokrojone na porcje filety, przykryć plasterkami
cebuli, oprószyć
solą oraz
pieprzem, a na wierzchu rozłożyć
pieczarki. potrawę polać stopionym
masłem. Piec ok. 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekana
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: