ßßß Cookit - przepis na Jajka nadziewane

Jajka nadziewane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
pieczarki 250 gramów
kukurydza 2 łyżek stołowych
ogórek konserwowy 1/2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
majonez 4 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Delikatnie wyjąć żółtko. Drobno pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle do momentu, aż odparuje się woda. Pieczarki wymieszać z połową żółtek (np ubijając widelcem), ewentualnie doprawić. Do jednej części dodać kukurydzę, do kolejnej drobno pokrojony ogórek i musztardę. Farszem nadziewać połówki białek jaj. Udekorować majonezem. podawać z pokrojoną w plastry bułeczką.
Autor: Szesana
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Izka
Data: 2009-04-10
Autor: Izka
Data: 2009-04-10
Uwielbiam jaja nadziewane!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7470/Jajka-nadziewane