Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
pieczarki 250 gramów
kukurydza 2 łyżek stołowych
ogórek konserwowy 1/2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
majonez 4 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowychWykonanie:
Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Delikatnie wyjąć
żółtko. Drobno pokrojone
pieczarki podsmażyć na
maśle do momentu, aż odparuje się
woda.
Pieczarki wymieszać z połową
żółtek (np ubijając widelcem), ewentualnie doprawić. Do jednej części dodać
kukurydzę, do kolejnej drobno pokrojony
ogórek i
musztardę. Farszem nadziewać połówki
białek jaj. Udekorować
majonezem. podawać z pokrojoną w plastry bułeczką.Autor: SzesanaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-10Autor: IzkaData: 2009-04-10Uwielbiam
jaja nadziewane!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: