Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka kurze 1 kilogramów
przyprawa do drobiu według uznania
ketchup 150 mililitrów
czosnek 2 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
maggi 4 łyżek deserowych
papryka według uznania
pieprz według uznania
imbir w proszku według uznaniaWykonanie:Skrzydełka obsypujemy przyprawą do drobiu i odstawiamy na 1 , 5 godziny.
Miód rozpuszczamy w
ketchupie z przyprawami i posiekanym
czosnkiem,zanurzamy skrzydełka i dolewamy tyle
wody aby
mięso było całe zanurzone.Odstawiamy na całą noc do lodówki.Następnego dnia w marynacie dusimy koło 20 minut wyjmujemy i dopiekamy na grillu Sos odparowujemy aż zgęstnieje doprawiamy według gustu.Uwagi:W ten sposób można przyrządzić uda piersi podudzie z drobiu.Autor: hanah30Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: