Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
schab karkowy bez kości 700 gramów
oliwa 0,5 szklanek
wino czerwone wytrawne 0,25 szklanek
ocet winny 0,25 szklanek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sos tabasco 2 łyżek stołowych
imbir mielony 1 łyżek deserowychlistki
tymianku posiekane 1 łyżek stołowychWykonanie:Marynata: wymieszać
wino,
ocet i
oliwę, dodać oba sosy,
imbir i
tymianek, dobrze wymieszać.Umyte, osuszone
mięso pokroić na 4 ukośne plastry, lekko rozbić tłuczkiem, nasmarować przygotowana marynatą, ułożyć w salaterce, polać pozostałą marynatą, przykryć, zostawić na kilka godzin w lodówce, po czym upiec na grillu, skrapiając marynatą, lub usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: