Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki 1 kilogramów
sól 1 szczypta
jajka 3 sztuk
mąka 0.5 kilogramów
masło 50 gramów
mleko 0,5 litrówWykonanie:
Masło i
sól gotować z
mlekiem, często mieszać, gdy się wszystko dobrze połączy dodawać stopniowo 400 gram
mąki. Gdy powstanie jednolita masa gotowe ciasto odstawić do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym
jajku i resztę
mąki. Następnie formujemy kuleczki, lekko obtaczamy je w
mące , lekko spłaszczamy w dłoni i wkładamy do środka wydrylowane
śliwki. Formując knedliki. Należy je gotować we wrzącej wodzie około 10 minut. Knedle można podawać z powidłami,
cukrem pudrem, roztopionym
masłem lub
śmietaną.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29dobre, choc wolalabym z
truskawkami;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: