Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś świeży 750 gramów
wywar z
włoszczyzny 3 szklanek
ziemniaki 3 sztuk
ogórki kiszone 2 sztuk
chrzan 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
majonez 1 szklanek
sok z cytryny 1,5 łyżek stołowych
sól według uznania
jajka 2 sztuk
szczypiorek według uznaniaWykonanie:Z ugotowanej w wywarze i ostudzonej
ryby zdjąć skórkę i usunąć ości, a
mięso pokroić na kawałki. Obrane
ziemniaki i
ogórki pokroić w małą kostkę. Przygotowane składniki wymieszać z tartym
chrzanem i posiekanym
szczypiorkiem, posolić do smaku.
Sałatkę polać
majonezem przyprawionym
sokiem cytrynowym i ponownie wymieszać. Udekorować łodyżkami
szczypiorku oraz cząstkami
jajka na twardo.Uwagi:
Ziemniaki należy ugotować w mundurkach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: