Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina bez kości 500 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
pomidory 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Podzielić
mięso na małe
bitki, zbić i zrumienić na rozgrzanej na patelni
oliwie. Wlać pół szklanki gorącej
wody i gotować do miękkości pod przykryciem. Oczyszczona
włoszczyznę pokroić i dodać do
mięsa. Wrzucić sparzone, obrane ze skórki
pomidory. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Gotować do miękkości warzyw.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: