Wykonanie
Odkąd wróciłam na uczelnię nie mam czasu na większe gotowanie. Równocześnie chciałabym odżywiać się zdrowo, niskokalorycznie (a kto by nie chciał:) i do tego uwielbiam potrawy, których przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu. Tą
sałatkę z
tuńczyka zrobiłam kilka minut temu, a już zjadłam połowę:) Zachęcam wszystkich na szybki (u mnie obiad) posiłek:)
Potrzebujemy:
sałatę,
rukolę,
sałatę lodową - ja kupiłam cały zestaw zapakowany i gotowy do spożycia2
pomidory1 puszka
tuńczyka rozdrobnionego1 łyżka posiekanego
koperkuoliwa z oliweksól,
pieprz,
bazyliaPomidory kroimy w kostkę, dodajemy
tuńczyka i
sałatę. Do szklanki wlewamy ok 1/3 objętości
wody, łyżkę
oliwy, dodajemy
koperku,
soli,
pieprzu i
bazylii i całość dokładnie mieszamy. Powstałą miksturą polewamy naszą
sałatkę. Gotowe:)