Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta pekińska liście 8 sztuk
ryba biała filet 250 gramów
mięso krabów 250 gramów
imbir 3 sztuk
sól 1 łyżek deserowych
białko 1 sztuk
olej roślinny 1 łyżek deserowych
sos sojowy według uznania
chili 0.5 sztukWykonanie:Liście
kapusty sparzyć we wrzącej wodzie i dokładnie osuszyć.
Rybę i odcedzone z zalewy
kraby posiekać. W głębokim naczyniu dokładnie wymieszać
rybę,
imbir,
sól, pianę z
białka,
olej i
kraby. Liście
kapusty wyłożyć na stolnicę, nałożyć farsz i zawinąć jak polskie gołąbki. Następnie ułożyć w lekko nasmarowanym tłuszczem naczyniu do gotowania na parze lub na kratce do pieczenia na parze. Gotować 4/8 minut, na średnim, a następnie 10 minut na bardzo dużym ogniu. Podawać z
sosem sojowym zmieszanym z
chili.Uwagi:250 g
mięsa krabów, świeżego lub 2 puszki, 3 plasterki świeżego
imbiru, drobno posiekane,
białko ubite na pianę, czerwone
chili oczyszczone z pestek i pokrojone w krążkiKuchnia ChińskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: