ßßß Cookit - przepis na Kapusta pekińska faszerowana rybą i krabami

Kapusta pekińska faszerowana rybą i krabami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta pekińska liście 8 sztuk
ryba biała filet 250 gramów
mięso krabów 250 gramów
imbir 3 sztuk
sól 1 łyżek deserowych
białko 1 sztuk
olej roślinny 1 łyżek deserowych
sos sojowy według uznania
chili 0.5 sztuk
Wykonanie:
Liście kapusty sparzyć we wrzącej wodzie i dokładnie osuszyć. Rybę i odcedzone z zalewy kraby posiekać. W głębokim naczyniu dokładnie wymieszać rybę, imbir, sól, pianę z białka, olej i kraby. Liście kapusty wyłożyć na stolnicę, nałożyć farsz i zawinąć jak polskie gołąbki. Następnie ułożyć w lekko nasmarowanym tłuszczem naczyniu do gotowania na parze lub na kratce do pieczenia na parze. Gotować 4/8 minut, na średnim, a następnie 10 minut na bardzo dużym ogniu. Podawać z sosem sojowym zmieszanym z chili.
Uwagi:
250 g mięsa krabów, świeżego lub 2 puszki, 3 plasterki świeżego imbiru, drobno posiekane, białko ubite na pianę, czerwone chili oczyszczone z pestek i pokrojone w krążki
Kuchnia Chińska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1151/Kapusta-pekinska-faszerowana-ryba-i-krabami