Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
kiełbasa parówkowa 10 dekagramówposiekana 
rzeżucha 2 łyżek stołowych
sól, 
pieprz według uznaniamarynowana 
papryka 1 sztuk
młode listki 
rzeżuchy według uznaniagęsty 
majonez 1 porcja
sałata 5-6 listkówWykonanie:Obrane ze skorupy 
jajka kroimy wzdłuż na połowę, delikatnie wyjmujemy 
żółtka, 
białka układamy na miseczce. Drobno pokrojoną 
kiełbasę ucieramy z 
żółtkami, posiekaną 
rzeżuchą, łyżką 
majonezu i 
musztardą, dodajemy 
przyprawy, wyrabiamy. (farsz powinien być lekko pulchny i lekko pikantny). Nadziewamy 
białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na półmisku wyłożonym liśćmi 
sałaty, przybieramy 
papryką, porcją 
majonezu, posypujemy 
rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy 
rzeżucha nie 
traci świeżości i wygląda apetycznie.Autor: anna803Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-14z rzeżuchą?..jak najbardziej jestem za - zdrowe,smaczne,wiosenne :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: