ßßß Cookit - przepis na Gąski, kozaki duszone

Gąski, kozaki duszone

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 80 dekagramów
margaryna 2 dekagramów
cebula 5 dekagramów
tłuszcz 2 dekagramów
mąka 2 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać w bieżącej wodzie, cienko poszatkować. Obraną cebulę pokrajać w drobną kostkę, dodać tłuszcz, 3 - 4 łyżki wody i razem dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, podprawić mąką, dodać sól i pieprz, zagotować, włożyć surowe masło (2 dkg) i siekaną zieleninę, wymieszać, wyłożyć na salaterkę.
Potrawy z Grzybów
Komentarze:
Autor: Czupur
Data: 2010-02-27
Grzyby oczyszcza się na sucho ponieważ chłoną wodę, przy smażeniu dałyby popis ;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2168/Gaski,-kozaki-duszone