Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 80 dekagramów
margaryna 2 dekagramów
cebula 5 dekagramówtłuszcz 2 dekagramów
mąka 2 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowychWykonanie:
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać w bieżącej wodzie, cienko poszatkować. Obraną
cebulę pokrajać w drobną kostkę, dodać tłuszcz, 3 - 4 łyżki
wody i razem dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, podprawić
mąką, dodać
sól i
pieprz, zagotować, włożyć surowe
masło (2 dkg) i siekaną
zieleninę, wymieszać, wyłożyć na salaterkę.Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: CzupurData: 2010-02-27
Grzyby oczyszcza się na sucho ponieważ chłoną
wodę, przy smażeniu dałyby popis ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: