ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 5 sztukawokado 1 sztuksok z cytryny 1,5 łyżek stołowychcebula 1 sztukmajonez 2 łyżek stołowychser żółty 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka utrzeć z majonezem i startym serem. Umyte dojrzałe awokado przekroić i wydrążyć miąższ. Skropić go sokiem z cytryny i rozetrzeć widelcem. Wymieszać z posiekaną małą cebulą oraz utartymi żółtkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wgłębienia w białkach napełnić farszem, ułożyć na półmisku i udekorować natką pietruszki.Uwagi:Połówki jaj będą stabilniej leżały, jeśli zetniemy odrobinę białka od ich wypukłej strony.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: