ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane na zielono

Jajka faszerowane na zielono

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
awokado 1 sztuk
ser żółty 1 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz Cayenne według uznania
pomidor 1 sztuk
Wykonanie:
Rozgnieciony miąższ awokado skropić sokiem z cytryny i wymieszać z drobno posiekana małą cebulą.
Ugotowane na twardo, ostudzone i obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąc żółtka i utrzeć je z majonezem, pieprzem oraz startym serem. Wymieszać z awokado z cebulą. Przygotowanym farszem napełnić połówki jajek i udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem lub papryka.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10388/Jajka-faszerowane-na-zielono