ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocytryny 1 kilogramówocet 300 mililitrówcukier 300 gramówsól 1 łyżek stołowychziarenka pieprzu czerwonego 1 łyżek stołowychliść laurowy 3 sztukgoździki 3 sztukpapryczka chili 3 sztukWykonanie:Wyszorowane, sparzone cytryny pokroić w ćwiartki. Zagotować ocet z cukrem, wodą oraz solą. Włożyć cytryny i gotować 10 minut. Do 3 półlitrowych słoików rozłożyć listki, pieprz, goździki oraz oczyszczoną pokrojoną w krążki papryczkę. Włożyć cytryny i zalać zalewą. Zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Znakomita do mięs, ryb, owoców morza i sałatek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia HiszpańskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: