ßßß Cookit - przepis na Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórek 1.5 kilogramów
koper 5 gałązki
czosnek 2 ząbki
woda 2 litrów
sól 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Koper wypłukać i umieścić na dnie trzylitrowego słoika. Ogórki umyć i poukładać w słoiku. Oczyszczony czosnek przekroić i włożyć do słoika.
Wodę zagotować z solą i gorącą, ale nie kipiącą zalać ogórki. Słoik zakręcić. Ogórki na drugi dzień są już dobre do jedzenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4125/Ogorki-malosolne