Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szczaw 1 pęczek
śmietana 250 mililitrów
jaja 2 sztuksół według uznaniaWykonanie:Kroimy umyty uprzednio
szczaw i gotujemy w litrze zimnej
wody. Studzimy. W osobnym naczyniu rozcieramy na jednolitą masę 2 ugotowane
żółtka,
sól,
śmietanę i następnie wlewamy do ugotowanego szczawiu wszystko to mieszamy i schładzamy.Chłodnik podajemy z gorącymi
ziemniakami pokrojonymi w kostkę i polanymi podsmażonym
boczkiem lub
słoniną.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: