ßßß Cookit - przepis na Chłodnik ze szczawiu

Chłodnik ze szczawiu

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szczaw 1 pęczek
śmietana 250 mililitrów
jaja 2 sztuk
sół według uznania
Wykonanie:
Kroimy umyty uprzednio szczaw i gotujemy w litrze zimnej wody. Studzimy. W osobnym naczyniu rozcieramy na jednolitą masę 2 ugotowane żółtka, sól, śmietanę i następnie wlewamy do ugotowanego szczawiu wszystko to mieszamy i schładzamy.
Chłodnik podajemy z gorącymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę i polanymi podsmażonym boczkiem lub słoniną.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7907/Chlodnik-ze-szczawiu