ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoserki topione 2 sztukbulion 1 litrówczosnek 3-4 ząbkiszynka gotowana według uznaniagrzanki według uznaniapieprz według uznaniazioła według uznaniaWykonanie:Do gotującego bulion wrzucić serki topione,pokrojoną w kostkę wędlinę, pieprz oraz zioła do smaku( koperek,majeranek itp). Mieszać aż serki się rozpuszczą. Na sam koniec dodać świeżo wyciśnięty czosnek. Po nalaniu zupy do talerzy wrzucić grzanki( można dodać szczypiorek ).Uwagi:Zupka doskonale rozgrzewa, świetna na zimowe wieczory, z większą ilością czosnku potrafi postawić na nogi najbardziej przeziębionego człowieka! :)Autor: Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: