ßßß Cookit - przepis na Chudojewka ( zupa czosnkowa )

Chudojewka ( zupa czosnkowa )

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
serki topione 2 sztuk
bulion 1 litrów
czosnek 3-4 ząbki
szynka gotowana według uznania
grzanki według uznania
pieprz według uznania
zioła według uznania
Wykonanie:
Do gotującego bulion wrzucić serki topione,pokrojoną w kostkę wędlinę, pieprz oraz zioła do smaku( koperek,majeranek itp). Mieszać aż serki się rozpuszczą. Na sam koniec dodać świeżo wyciśnięty czosnek. Po nalaniu zupy do talerzy wrzucić grzanki( można dodać szczypiorek ).
Uwagi:
Zupka doskonale rozgrzewa, świetna na zimowe wieczory, z większą ilością czosnku potrafi postawić na nogi najbardziej przeziębionego człowieka! :)
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7584/Chudojewka-(-zupa-czosnkowa-)