ßßß Cookit - przepis na Chyba jasne jest, które paluszki są lepsze dla Nas.

Chyba jasne jest, które paluszki są lepsze dla Nas.

nazwa

Składniki

Wykonanie

Lubella Paluszki Zakręcone Natures Z Ząbkiem Czosnku I Ziołami (15/15)
Moje absolutnie ulubione paluszki! Kocham słone przekąski; są moją słabością i staram się je ograniczać, ponieważ gdybym mogła, jadłabym je 5 razy dziennie.
Lubella na szczęście proponuje Nam paluszki naturalne z dodatkiem czosnku, ziół i odrobiny soli. Mają sympatyczny, delikatny i słony smak, ale nie dodają straszliwej ilości boczków; w paczce znajduje się ok. 220 kcal (353 kcal/100g) - bardzo dobrze! Paluszki są pieczone tak, że ślady po blaszce są tylko na jednej stronie paluszka, co sprawia, że są jasne i apetycznie wyglądające.
Skład? Mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, cukier, czosnek suszony 1,1%, drożdże, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu i amonu, suszone zioła: bazylia, oregano.
Inny produkt tej samej firmy - także paluszki - jest nieco szokujący w porównaniu: mąka pszenna, skrobia, tłuszcz roślinny, sól, maltodekstryna, cebula suszona (1,4%), cukier,drożdże, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu i amonu; aromat, wzmacniacze smaku:glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe; ser w proszku (z mleka) (0,2%), regulator kwasowości: wodorotlenek sodu.
I bonus na koniec; paluszki kosztują ok. 2 zł za paczkę. Żyć nie umierać!
Smak 5/5
Skład 5/5
Cena 5/5
Źródło:http://psychocookpl.blogspot.com/2014/10/lubella-paluszki-zakrecone-natures-z.html