Wykonanie
Mleczne, lekko słodkie, puszyste ciasto z dodatkiem wiórek
kokosowych i soczystych
brzoskwiń.Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.


Składniki: 300 ml
mleka skondensowanego słodzonego2
jajka1 szklanka
oleju rzepakowego1/2 szklanki wiórek
kokosowych700 g.
mąki pszennej1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szklanki
cukru 2-3
brzoskwiniepapier do pieczenia
cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Wszystkie składniki wyjąć z lodówki aby uzyskać temperaturę pokojową.Do miski wlać
mleko,
olej, wbić
jajka – połączyć składniki.Wsypać
wiórki kokosowe,
mąkę,
proszek do pieczenia oraz
cukier.Masę wymieszać dokładnie razem za pomocą miksera lub szpatułki.Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Brzoskwinie umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę ze skórką lub bez.Ułożyć na wierzchu ciasta, lekko je dociskając. Piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do 180st.Ostudzić, oprószyć
cukrem pudrem.


Smacznego