ßßß

Składniki: 300 ml mleka skondensowanego słodzonego2 jajka1 szklanka oleju rzepakowego1/2 szklanki wiórek kokosowych700 g. mąki pszennej1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru 2-3 brzoskwiniepapier do pieczenia cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Wszystkie składniki wyjąć z lodówki aby uzyskać temperaturę pokojową.Do miski wlać mleko, olej, wbić jajka – połączyć składniki.Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier.Masę wymieszać dokładnie razem za pomocą miksera lub szpatułki.Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Brzoskwinie umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę ze skórką lub bez.Ułożyć na wierzchu ciasta, lekko je dociskając. Piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do 180st.Ostudzić, oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego