Wykonanie
Do upieczenia tej babki namówiła mnie koleżanka z pracy. Spodobała mi się jej uniwersalność bo dodać do niej można wszystko: do środka
wiórki kokosowe lub
bakalie a na wierzch różne
owoce lub kruszonkę.


1 kostka Kasi1 szklanki
cukru2 1/2 szklanki
mąki pszennej4
jajka1/2 szklanki
mlekacukier waniliowy1 łyżeczka
proszku do pieczeniadodatki według uznania (u mnie
brzoskwinie)
Kasię utrzeć z
cukrem (ja z kostki zostawiam sobie łyżkę do wysmarowania blachy), dodać
jajka i dobrze wyrobić. Następnie dodać resztę składników, wymieszać mikserem, przełożyć na wysmarowaną
masłem i obsypaną
bułką blachę. Ułożyć na wierzchu
brzoskwinie i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40-55 minut aż wierzch będzie złoto brązowy.