Wykonanie
            Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, przy czym nie trzeba się napracować, sięgam po przepis na pancakes . Lubię je przede wszystkim dlatego, że można je jeść z dowolnymi dodatkami, zupełnie jak gofry . Tym razem pancakes polałam 
syropem klonowym . Pysznie słodkie:) Dlatego jeśli jemy je ze słodkimi dodatkami, to wsypmy troszkę mniej 
cukru do ciasta.PS. Bratek też jadalny:)

Składniki:2 szklanki 
mąki pszennejniepełne 2 szklanki 
mleka1 łyżeczka 
proszku do pieczenia3 łyżeczki 
cukru80 g rozpuszczonej 
margaryny1 opakowanie 
cukru waniliowego2 
jajkaWszystkie składniki zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni, niczym nie trzeba jej smarować. Konsumować na ciepło. Podawać z dowolnymi dodatkami.