Wykonanie

Czas na naleśniki. Pyszne, chrupiące po brzegach. Naleśniki zawsze poprawiają mi humor, sprawiają, że dzień od razu staje się lepszy. Naleśniki to dobry pomysł na każdy posiłek - śniadanie, posiłek w pracy, obiad, deser czy kolację. Można je podać na słodko lub wytrawnie, można dodać
dżem,
owoce,
twarożek,
mięso,
sos pomidorowy, warzywa. Co tylko chcemy lub to na co mamy akurat ochotę. Jak dla mnie to zawsze jest dobra
pora na naleśnika. A czy wy też tak jak ja je kochacie ? u mnie muszą być chociaż raz w tygodniu, ale zazwyczaj pojawiają się dwa-trzy
razy na różne posiłki.To co - wpadacie na śniadanko ? życzę smacznego i miłego dnia.Składniki:- 4
jajka- 300 g
mleka- 300 g
wody- 350 g
mąki orkiszowej pełnoziarnistej- 2 łyżki erytrytolu- szczypta
soli-
olej kokosowy do smażeniaDo miski wbijamy
jajka i miksujemy je z erytrytolem (lub
cukrem). Dolewamy
mleko i
wodę, szczyptę
soli oraz
mąkę orkiszową pełnoziarnistą. Miksujemy, aż składniki się dobrze połączą.Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją lekko
olejem kokosowym. Nalewamy porcję na patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron, na na niewielkim ogniu.Naleśniki podajemy z
twarogiem,
owocami,
jogurtem.Smacznego.

