Wykonanie
Kopytka ze
szpinakiem to pomysł na połączenie tradycji z nowoczesnością. W yśmienicie pasują do wielu dań
mięsnych.


Składniki:1 kg
ziemniaków200 g
mrożonego szpinaku2 ząbki
czosnku3 i 1/2 szklanki
mąkiczubata łyżka
mąki ziemniaczanej1
jajkosól i
pieprzoliwa20 dag
boczku1
cebula

Przygotowanie:Ziemniaczki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę.
Szpinak smażymy na patelni, aż cała
woda wyparuje.
Szpinak rozdrabniamy blenderem.
Ziemniaki,
szpinak,
mąkę pszenną,
jajko i
mąkę ziemniaczaną przekładamy do dużej miski. Wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby dosypuję
mąki. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Z każdego kawałka formujemy wałek o grubości około 1,5 centymetra. Nożem odcinamy na skos kawałki o długości około 2 – 2,5 centymetry. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 1 min od momentu wypłynięcia.
Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na suchej patelni.
Cebulę kroimy w kosteczkę dodajemy do
boczku, dusimy, Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Kopytka podajemy z podsmażonym
boczkiem z
cebulką.Pozycjonowanie stron internetowych https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ to szereg działań marketingowych mających na celu uzyskanie możliwie najwyższej pozycji w naturalnych wynikach wyszukiwarek internetowych. Bardzo często pozycjonowanie nazywane jest również optymalizacją strony dla wyszukiwarek internetowych lub po prostu SEO.