ßßß

Składniki: 4 ćwiartki z kurczakasłodka papryka mielonaostra papryka mielonamajeranekczosnek granulowanyVegeta natur o smaku kurczakaSzpinak:450g. szpinaku w liściach ( mrożonego lub świeżego)2 łyżki masła klarowanego4 ząbki czosnku300ml. śmietanki 30%sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić na dwie części.Kurczaka oprószyć przyprawami, odstawić na dwie godziny do lodówki.Szpinak: Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać szpinak.Smażyć kolejne 5 min.Wlać słodką śmietankę, dusić do zgęstnięcia szpinaku.W między czasie doprawić solą i pieprzem.Do naczynia żaroodpornego przełożyć szpinak, na nim ułożyć kawałki kurczaka.Piec ok.90 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

Smacznego#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura