Kurczaka zamarynowanego w mleczku piekłam pierwszy raz, wyszedł soczysty i delikatny.Dodatek pieczarek wzbogacił smak mięsa.Podczas pieczenia powstaje pyszny sos, którym możemy polać ryż lub ziemniaki, żeby uzyskać pełne danie obiadowe.Składniki: 4 ćwiartki z kurczakaprzyprawa do kurczakasłodka papryka mielonaostra papryka mielonamajeranek400 ml mleczka zagęszczonego niesłodzonego500g. pieczarek Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, oprószyć przyprawami, odstawić na 2 godz do lodówki.Pieczarki obrać, duże przekroić na pół, mniejsze pozostawić w całości.Ćwiartki kurczaka oraz pieczarki umieścić w naczyniu żaroodpornym, wlać mleczko zagęszczone.Piec 90 min w piekarniku nagrzanym do 180st.W między czasie mięso podlewać wytworzonym sosem.Smacznego