Wykonanie
Coraz bliżej święta! Przed
Wami doskonała
wędlina na świąteczny stół i inne uroczystości rodzinne. Taki
boczek nie tylko ładnie się prezentuje na
stole ale wyśmienicie smakuje. Pyszny faszerowany
boczek zarówno na obiad jak również do
chlebka czy sałatki.




Składniki1,5 kg
surowego boczku8 cienkich
kabanosów2 łyżeczki
musztardy1 łyżeczka
miodu Stovit4 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę
oliwasól,
pieprzmajeranek, słodka i
ostra paprykaSposób przygotowania przepisu:
Boczek nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, rozkładamy i rozbijamy nadając mu kształt prostokąta. Nacieramy
czosnkiem, opruszamy
solą,
pieprzem i
paprykami, smarujemy
musztardą i
miodem. Na całej długości
boczku rozkładamy
kabanosy, skrapiamy
oliwą. Zwijamy roladę, obwiązujemy nitką bawełnianą na całej długości zawijamy w folię. Tak przygotowaną roladę zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 90 minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby rolada się zarumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!W sklepie Łowca posiadają wysokiej klasy artykuły renomowanych producentów jak Luneta Swarovski. Oferują
między innymi bronie, optyki, amunicję oraz wszelkie akcesoria łowieckie.