ßßß



Składniki1,5 kg surowego boczku8 cienkich kabanosów2 łyżeczki musztardy1 łyżeczka miodu Stovit4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskęoliwasól, pieprzmajeranek, słodka i ostra paprykaSposób przygotowania przepisu:Boczek nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, rozkładamy i rozbijamy nadając mu kształt prostokąta. Nacieramy czosnkiem, opruszamy solą, pieprzem i paprykami, smarujemy musztardą i miodem. Na całej długości boczku rozkładamy kabanosy, skrapiamy oliwą. Zwijamy roladę, obwiązujemy nitką bawełnianą na całej długości zawijamy w folię. Tak przygotowaną roladę zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 90 minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby rolada się zarumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!W sklepie Łowca posiadają wysokiej klasy artykuły renomowanych producentów jak Luneta Swarovski. Oferują między innymi bronie, optyki, amunicję oraz wszelkie akcesoria łowieckie.