Wykonanie
Bardzo soczyste
golonki indycze, pieczone w rękawie z dodatkiem
smakowego smalcu. Pyszny dodatek do dania głównego na co dzień i od święta.Składniki:4
golonki z
indyka4 łyżki
sosu sojowego ciemnego4 łyżki
majeranku2 łyżki
słodkiej papryki mielonej1 łyżka
ostrej papryki mielonej2 łyżki
smalcu ze skwarkami i
ziołami( najlepiej domowego z dużą ilością
czosnku)Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć, osuszyć.
Golonki oprószyć dokładnie z każdej strony
przyprawami, polać
sosem sojowym.Umieścić w pojemniku z przykryciem, odstawić na min. 2 godz. do lodówki.Po upływie czasu przełożyć do rękawa do pieczenia, dołożyć
smalec.Piec ok. 2 h w piekarniku nagrzanym do 200 st. co jakiś czas potrząsając woreczkiem.20 min przed końcem pieczenia rozciąć rękaw by
mięso się przyrumieniło.


Smacznego