Wykonanie

Na dworze zimno, zima zbliża się wielkimi krokami a u mnie w domu... wielkie grillowanie! Nie ma to jak grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam
kiełbaskę,
piersi z kurczaka,
boczek a nawet znalazłam kawałeczek
schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:)
Schab i pierś przyprawiałam tak samo.Składniki:-pierś-
schab-
przyprawy (
papryka słodka,
majeranek, kucharek,
ostra papryka)Sposób przygotowania:Piersi i
schab myjemy.
Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy na rozgrzany grill. Smażymy aż się zarumienią.Na moim grillu znalazła się również
kiełbasa zwyczajna, ponacinałam ją w kwadraciki i wrzuciłam na ruszt. Oprócz
kiełbasy był również
boczek wędzony. Kupiłam go w plastrach więc za wiele nie musiałam przy nim robić. Smażyłam go z obu stron aż powstały chrupiące "
chipsy" ponieważ taki lubię najbardziej.



Smacznego!:)A.