Wykonanie
Pamiętacie moment w którym spróbowaliście czegoś co odmieniło Wasze kulinarne życie? U mnie było kilka takich rzeczy. Jedną z nich było spróbowanie hummusu. Miałam okazję jeść go zarówno w Egipcie, i to był mój pierwszy raz, jak i w Jerozolimie i
powiem Wam, że przepadłam. Wersja izraelska jest genialna! Od tamtej
pory podawałam hummus tysiące
razy na imprezach, wykorzystywałam go podczas śniadania, obiadu i kolacji, zrobiłam kilka różnych wersji z warzywami. Jednak moje
serce należy do tej tradycyjnej, podstawowej. Nie zrozumcie mnie źle, uwielbiam kombinowanie, ale bazowa wersja jest dla mnie po prostu najlepsza. Wieczór niemal idealny? Hummus, kieliszek
wina i socca! Prostota jest cudowna.Jeśli macie hummus możecie zmajstrować sobie mnóstwo ekstra kanapek. Dodać kilka składników i gotowe. Ja akurat miałam zapas
sera halloumi dlatego bez wahania wylądował na mojej kanapce. Do tego
awokado i kolejne super śniadanie poszło ze mną do pracy.
Składniki:Hummus z tego przepisukilka plastrów
sera halloumipół
awokadopłatki chiliopcjonalnie-
syrop z
granatówWykonywanie:Hummus przygotuj zgodnie z przepisem. Pamiętaj, żeby miksować
ciecierzycę kiedy jest jeszcze ciepła. Rozsmaruj hummus na kromkach
chleba. Na suchej patelni ułóż pokrojony w plastry
ser halloumi. Smaż go do momentu kiedy puści
wodę i lekko się przyrumieni. Przełóż go na kanapki, na
ser ułóż
awokado pokrojone w plastry. Całość posyp
płatkami chili i jeśli lubisz polej odrobiną
syripu z
granatu.Smacznego!