Wykonanie
Mega orzeźwiająca, pyszna i godna polecenia. Bomba witaminowa i smakowa.Na usta
ciśnie się ją nazwać : "wiosenne przebudzenie" i mam nadzieję że żadna zima nam już nie grozi :)Smak
owoców przełamuje pikantny
ser w paprykowej otoczce oraz
chili dodane do dressingu.Koniecznie spróbujcie!
1
mangoawokado2
pomarańczepęk
rukoliser w pikantnej panierce paprykowejdressing:sok z 1/2
pomarańczy1/4 szklanki
oliwyskórka otarta z
pomarańczy (1 łyżeczka)odrobina
octu winnego (opcjonalnie)
sólpłatki chilido posypania suszona lawenda
Obieramy
awokado i
owoce i kroimy w podłużne kawałki.
Pomarańcz obieramy ze skórki, tak by pozbyć się gorzkich białych części i kroimy w plastry a
potem w mniejsze cząstki.
Awokado i
mango w paseczki.
Rukolę płuczemy, suszymy na durszlaku. Łączymy wszystkie składniki, polewamy dressingiem i posypujemy suszonymi kwiatami lawendy.