ßßß
Cookit - przepis na Pain perdu (chałka)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pain perdu (chałka)
Składniki
Chałki
Dżem
Jajko
Masło
Miód
Mleko
Wanilia
Konfitura
Wykonanie
Niebanalne śniadanie utrzymane w duchu
zero
waste ? Pain perdu ze starej
chałki
, to strzał w dziesiątkę.2 kromki
chałki
1
jajko
100 ml
mleka
odrobina ekstraktu
waniliowego
dżem
,
miód
,
konfitura
masło
Do miseczki wbijamy
jajko
, dolewamy
mleko
i dodajemy ekstrakt
waniliowy
. Dokładnie mieszamy. Każdy kawałek
chałki
maczamy w mieszaninie i smażymy na rozgrzanym
maśle
. Pain perdu podajemy z
miodem
,
dżemem
lub
konfiturą
.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/pain-perdu-chalka
Przepisy powiązane
Tosty z chałki
Śniadanie po francusku
French toast!
Dzień z... Francją!
Chałka z twarożkiem i figą
Składniki powiązane (0)