Wykonanie
Francuskie tosty! Kto ich nie lubi?! Pyszne, słodkie i delikatne. Na śniadanie, podwieczorek, kolację! A do tego cudownie proste. Dzięki temu przepisowi nie zmarnujemy czerstwej
chałki. Jeśli jednak nie macie
chałki bardzo dobrze sprawdzi się w tym przepisie tradycyjne
pieczywo tostowe. Moja propozycja dzisiaj z
malinami,
miodem i
dżemem figowym! Palce lizać!
składniki:czerstwa
chałka lub
chleb tostowy1
jajkopół szklanki
mlekamiódmalinydżem figowy (lub Wasz ulubiony)kawałek
masłaJajko rozkłócamy w misce i dodajemy
mleko.
Masło rozpuszczamy na patelni. Kromki
chałki maczamy w
masie z obu stron i smażymy tosty na rozgrzanej patelni, aż będą rumiane (po około 3-4 minuty z każdej strony). Tosty przekładamy na talerz, polewamy obficie
miodem i posypujemy
malinami. Każdy kawałek maczamy w ulubionym
dżemie. Gotowe!