Wykonanie
Lekko chrupiąca pełna witamin
surówka warzywna. Idealna jako dodatek do dań
rybnych oraz
mięsnych np.
mięs z grilla
Składniki:1 główka
młodej kapusty2 duże bulwy topinambura1
marchewka1 biała część
pora1 pęczek
kopru2-3 łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprzPrzygotowanie:Z
kapusty usunąć wierzchnie,twarde liście, poszatkować.Obraną
marchew i bulwy topinambura zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wypłukanego
pora pokroić w cienkie paseczki.Składniki wymieszać razem zalać wrzątkiem, odstawiać do wystudzenia.Warzywa odcedzić na sicie, odciskając
wodę.Do surówki dodać posiekany drobno
koperek,
oliwę oraz
sól i
pieprz.Ponownie wymieszać.Podawać jako dodatek do dania głównego.
Smacznego