Wykonanie
Kapuśniak z
młodej kapusty...i w zasadzie na tym powinnam skończyć. Bo co tu więcej pisać. Ta zupa, nie dość, że choć bardzo prosta - w składzie i przygotowaniu (nawet ja nie potrafiłam jej zepsuć) to niesamowicie smaczna. A poza tym talerz takiego kapuśniaku (250 ml) nie ma nawet 100 kcal. O phi!! Nic, tylko opychać się, prawie bez ograniczeń :)
Składniki:- 1,5 l.
bulionu warzywnego (samodzielnie przygotowanego, a nie z kostki)- 1
marchew- kawałek
pora-
młoda kapusta-
sól i
pieprzPrzygotowanie:Do
wywaru z warzyw dodajemy poszatkowaną
kapustę,
marchew starkowaną na tarce o największych oczkach oraz pokrojony drobno
por. Wszystko gotujemy, aż
kapusta będzie miękka. Solimy i
pieprzymy do smaku. Tadaa, gotowe!Smacznego!
PS. O tej
porze roku oczywiście trudno znaleźć
młodą kapustę, ale ja przezornie i z łakomstwa, jeszcze w sezonie nagotowałam sporo kapuśniaku i uwięziłam go, jak wiele innych rzeczy - w słoikach :)