ßßß
Składniki3 pełne szkl maki6 żółtek3 łyżeczki proszku do pieczenia250g masła lub margaryny3/4 szkl cukru pudrucukier waniliowyWierzch1 kg śliwek6 białek1i 1/4 szkl cukru2 łyżeczki wanilii w płynieSposób przygotowaniaZ mąki i masła zrobić kruszonkę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i waniliowy, dodać żółtka , zagnieść kruche ciasto.1/3 część ciasta zamrozić, pozostałe ciasto schłodzić.Schłodzone ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 35/24 cm.Śliwki umyć, usunąć pestki, ułożyć na ciasto, skórką do ciasta.Białka ubić na sztywno, ubijając powoli wsypywać cukier i wanilię, dokładnie ubić.Pianę wyłożyć na śliwki, zetrzeć zmrożone ciasto.Piec około 35 minut w temp. 175 *C
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab