Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta09WrzKruche ciasto ze
śliwkamiLoading...1 KomentarzŁatwe, szybkie, pyszne kruche ciasto z dużą ilością soczystych
śliwek i
waniliową pianką.

Składniki3 pełne szkl
maki6
żółtek3 łyżeczki
proszku do pieczenia250g
masła lub
margaryny3/4 szkl
cukru pudrucukier waniliowyWierzch1 kg
śliwek6
białek1i 1/4 szkl
cukru2 łyżeczki
wanilii w płynieSposób przygotowaniaZ
mąki i
masła zrobić kruszonkę, dodać
proszek do pieczenia,
cukier puder i
waniliowy, dodać
żółtka , zagnieść kruche ciasto.1/3 część ciasta zamrozić, pozostałe ciasto schłodzić.Schłodzone ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 35/24 cm.
Śliwki umyć, usunąć pestki, ułożyć na ciasto, skórką do ciasta.
Białka ubić na sztywno, ubijając powoli wsypywać
cukier i
wanilię, dokładnie ubić.Pianę wyłożyć na
śliwki, zetrzeć zmrożone ciasto.Piec około 35 minut w temp. 175 *C

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab