Wykonanie
Sałatka z
awokado i
serem feta przypadnie do gustu wszystkim osobom, które lubią lekkie
sałaty ze świeżych składników. Połączenie
awokado,
sera feta,
pomidora i
czerwonej cebuli doskonale ze sobą współgra. To wszystko posypane
kolendrą lub
natką pietruszki, polane
oliwą z oliwek smakuje wyśmienicie.
Sałatkę warto zrobić przed samym podaniem, aby składniki były jędrne. Możecie także dodać do tej mieszanki ulubionych
ziół, które podkręcą jej smak. Aby
awokado zachowało swój kolor,
skropcie je
sokiem z cytryny lub
limonki.Zobacz też:Guacamole – jak zrobić?Porcji: 2 Czas gotowania: 10 minutSkładniki
awokado100 g
sera fetapomidor lub
pomidorki koktajlowe
czerwona cebulagarść
natki pietruszki4 łyżki
oliwy z oliwekpieprzPrzepis1Obrane
awokado i
ser kroimy w kostkę, a
pomidora w paski.2
Cebulę kroimy w
pióra,
natkę pietruszki drobno siekamy.3Całość, posypujemy
pieprzem, polewamy
oliwą z oliwek i mieszamy.