ßßß
Składniki na 4 osoby :0,6 kg mielonej wołowiny2 cebule1 jajko , najlepiej kacze z uwagi na zawartość tłuszczu ale może być i kurze1 łyżeczka gęstego majonezu1 łyżeczka musztardy stołowej3 łyżki wodysól , pieprz do smakuolej rzepakowy lub oliwa z oliwek
Mięso przekładamy do miski , wbijamy jajko . Dodajemy majonez , musztardę , wodę , sol i pieprz do smaku . Wyrabiamy do połączenia składników . Formujemy zgrabne rumsztyki niezbyt grube . Każdy smarujemy oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym . Odstawiamy na 30 minut żeby dobrze się zespoiły .Obsmażamy na patelni grillowej na złoty kolor z obu stron .Następnie układamy na nich smażona cebulkę i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 10 minut . Po wyjęciu , przy naciśnięciu palcem powinny być sprężyste nie twarde . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Polecam podać z czerwoną , duszoną kapustą . Smacznego 😉