ßßß
Składniki:1 pęczek natki pietruszki½ awokado1 banan1 jabłko1 ½ łodygi selera naciowego4 cm imbirusok z 1-2 limonek2 ½ szklanki wody mineralnej2-3 łyżeczki miodu z mniszka lub innego ulubionegoWykonanie:Natką pietruszki myjemy. Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy na około centymetrowe kawałki. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Imbir obieramy i kroimy na kawałki. Jabłko kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych. Banana obieramy ze skórki. Z limonek wyciskamy sok.Wszystkie składniki przekładamy do kielicha blendara wlewamy miód i trochę wody i miksujemy do otrzymania gładkiej masy, następnie dolewamy pozostałą wodę i jeszcze chwilę miksujemy.Smacznego!
