Szaszłyki caprese – idealne na grilla

nazwa

Wykonanie

Szaszłyki caprese to wspaniała i szybka przekąska na imprezy w plenerze. Jest to inna wersja słynnej sałatki caprese – niezwykle widowiskowa, prawda? 🙂 Takie zdrowe szaszłyki będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! 🙂
Zobacz też:
Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym
Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem
Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką
Przepis na szaszłyki caprese
Czas gotowania: 10 minut
Składniki
opakowanie mini mozzarelli
pomidorki koktajlowe
listki bazylii
oliwa z oliwek lub sos balsamico
sól i pieprz
patyczki do szaszłyków
Przepis
1
Pomidorki i liście bazylii myjemy. Mozzarellę odsączamy z zalewy.
2
Na szaszłyki nakładamy naprzemiennie składniki. Solimy oraz pieprzymy do smaku.
3
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek lub sosem balsamico.
Źródło:https://www.kuchniabazylii.pl/2018/04/szaszlyki-caprese-idealne-na-grilla