Wykonanie

Przez Marzena 8 lutego 2018
Bakłażany dzięki zawartości błonnika i kwasu chlorogenowego obniżają poziom cholesterolu. Skórka
bakłażana zawiera unikalne związki fenolowe, wśród których można wymienić antocyjany, które są
silnymi przeciwutleniaczami, przez co opóźniają procesy starzenia, przeciwdziałają nowotworom, a także nadają skórze, paznokciom oraz włosom zdrowy wygląd.Składniki
bakłażan pokrojony w kostkę - 1,5 szklanka
tofu twarde - 1/3 szklanki
orzechy włoskie- zmielone - 1/2 szklanki
por pokrojony drobno - 1/3 szklanki
czosnek-poszatkowany - 1 ząbek
suszone pomidory w
oliwie - 3-4 sztuki
pieprz,
sól i
przyprawa warzywana do smaku
olej do smażeniaInstrukcje
Por,
bakłażan i
czosnek podsmażamy na
oleju pod koniec dodając bardzo drobno pokrojone
pomidory i dobrze rozgniecione
tofu.Tak podsmażone warzywa możemy lekko przemielić blenderem ręcznym na tyle żeby pasta była dobra do rozsmarowania.Dodajemy
orzechy włoskie,
przyprawy. Mieszamy i pasta gotowa.