ßßß
Cookit - przepis na Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką
Składniki
Cebula
Gruszka
Jajko
Majonez
Pasta jajeczna
Pasta z makreli
Pieprz
Sól
Szczypiorek
Ogórki
Tuńczyk
Wykonanie
Pasta jajeczna
z
groszkiem
i
cebulką
jest przepyszna! Robi się ją ekspresowo. Doskonała na śniadanie, przekąskę czy kolację. Taką pastę możecie zrobić także na imprezę i podać ją przykładowo na bagietkach.
Pasty jajeczne
zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym
pieczywem
, posmarowanym
masłem
… smakują rewelacyjnie! Lubię także
pasty jajeczne
z
rybą
, jak na przykład
tuńczykiem z puszki
czy
makrelą
, jednak przy tej z
makrelą
jest dość sporo pracy, przy wyjmowaniu ości, ale oczywiście się opłaca poświęcić na to czas 🙂 Niżej link do przepisu.Zobacz też:
Pasta jajeczna
ze
szczypiorkiem
Pasta z makreli
wędzonej z
jajkami
Pasta jajeczna
z
tuńczykiem
i
ogórkiem
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minutSkładniki4
jajka
pół puszki
groszku
konserwowego1/4 średniej
cebulki
2-3 łyżki
majonezu
sól
i
pieprz
do smakuPrzepis1
Jajka
gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.2Do
jajek
dodajemy
groszek
oraz posiekaną
cebulkę
.3Dodajemy
majonez
, mieszamy oraz doprawiamy
solą
i
pieprzem
do smaku.
Źródło:
https://www.kuchniabazylii.pl/2018/01/pasta-jajeczna-groszkiem-i-cebulka
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)