Wykonanie
Pomysł na dobrze znany wszystkim
makaron spaghetti w całkowicie oryginalnym wydaniu.Delikatny mus z dyni i
śmietanki z dodatkiem słodkich kawałków
pomarańczy otula długie pasma
kolorowego makaronu.Wizualnie danie prezentuje się bardzo apetycznie i smakuje doskonale.Mój autorski pomysł na nowy smak tradycyjnego
makaronu


Składniki: 300g
kolorowego makaronu spaghetti1/2 małej dyni Hokkaido1/2 małej
cebuli2-3 łyżki
oleju rzepakowego Wielkopolski150 ml. słodkiej
śmietanki2 plastry
pomarańczy ( każdy o grubości ok 1 cm )1 szczypta mielonego
imbiru1 szczypta mielonej
gałki muszkatołowejświeżo mielony
pieprzsólposiekana
natka pietruszki Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Dynię oczyszczamy , pozbawiamy pestek , kroimy w kostkę.Obraną
cebulę siekamy drobno.W rondlu rozgrzewamy
olej, szklimy
cebulę , dokładamy
dynię.Smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając.Warzywa miksujemy na gładką papkę.
Śmietankę ubijamy na sztywno , dodajemy warzywa , ponownie miksujemy.Mus przekładamy do garnka , dodajemy
makaron oraz pokrojone drobno plastry
pomarańczy.Doprawiamy gałką,
imbirem ,
solą i świeżo mielonym
pieprzem.Całość dokładnie mieszamy.Podgrzewamy przez chwilę.Spaghetti podajemy posypane
natką pietruszki.





Smacznegowięcej informacji na stronie :http://www.olejkonwenanse.pl/#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski