ßßß


Składniki: 300g kolorowego makaronu spaghetti1/2 małej dyni Hokkaido1/2 małej cebuli2-3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski150 ml. słodkiej śmietanki2 plastry pomarańczy ( każdy o grubości ok 1 cm )1 szczypta mielonego imbiru1 szczypta mielonej gałki muszkatołowejświeżo mielony pieprzsólposiekana natka pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy.Dynię oczyszczamy , pozbawiamy pestek , kroimy w kostkę.Obraną cebulę siekamy drobno.W rondlu rozgrzewamy olej, szklimy cebulę , dokładamy dynię.Smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając.Warzywa miksujemy na gładką papkę.Śmietankę ubijamy na sztywno , dodajemy warzywa , ponownie miksujemy.Mus przekładamy do garnka , dodajemy makaron oraz pokrojone drobno plastry pomarańczy.Doprawiamy gałką,imbirem , solą i świeżo mielonym pieprzem.Całość dokładnie mieszamy.Podgrzewamy przez chwilę.Spaghetti podajemy posypane natką pietruszki.



Smacznegowięcej informacji na stronie :http://www.olejkonwenanse.pl/#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski